18 Mart 2010 Perşembe

MAC STUDIO FIX FLUID SPF 15 vs. MAYBELLINE DREAM SATIN LIQUID

Bugün size kulllandığım iki fondötenin karşılaştırmasını yapmak istiyorum .

MAC Studio Fix Fluid SPF 15 ve MAYBELLINE Dream Satin Liquid



MAC Studio Fix Fluid'i nerdeyse üç yıldır kullanıyorum.Kullandığım renk NC 35 ,aslında bu renk bana bir ton koyu (özellikle de kışın) fakat ben bu fondöteni MAC 187 fırça ile uyguladığım için renk farklılığı yüzümde pek belli olmuyor.

Bu fondöten özellikle yağlı-karma ciltler için formüle edilmiş.İçindeki mikro pudra tanecikleri yağı absorbe ederek cildin parlamasını önlüyor.Oil-free,8 saate kadar kalıcılık sağlıyor.Yüze uygulaması oldukça rahat,fırça ile sürmek ve dağıtmak çok kolay.Kapatıcılığı orta-yüksek seviyede.Bence en büyük bonusu SPf 15 güneş koruması olması .

Şişesi cam bu artı bir özellik fakat pompası yok,pompa isterseniz ayrı satın almanız gerekiyor ki bence bu MAC'in en saçma satış politikası.Renk seçeneği bir hayli fazla,renk tonları NC(neutral cool) ve NW(neutral warm) olarak iki ayrı skala altında satılıyor.

Bu fondöteni makyajınızın uzun süreli dayanmasını istediğiniz zamanlarda rahatlıkla kullanbilirsiniz. Cildinizde akne izleri,kahverengi lekeler vb.gibi kusurları kapatmak için oldukça ideal.Yazın sıcak havalarda biraz ağır gelebilecek bir ürün olduğunu düşünüyorum.



MAYBELLINE Dream Satin Liquid ile ise yeni tanıştım.Migrosta %25 indirimli olduğunu gördüğümde merak edip almıştım.Kullandığım renk 021 nude.

Bu fondöten yapı olarak Mac 'ten daha hafif ve ince.Fırça yada parmak uçlarınızla sürebilirsiniz, her iki durumda da mükemmel yayılıyor ve sürdükten sonra renk cildinizle bütünleşerek nerdeyse fondöten sürdüğünüz belli olmuyor.

Renk seçeneği çok fazla değil sanırım sadece 6-7 tonu bulunuyor.Şişesi cam ve pompalı,1 yada 2 fıs tüm yüzünüze yeterli geliyor.SPF özelliği ise yok.

Kapatıcılığı çok az,eğer cildinizde çok belirgin izler değil de sadece ton farklılıkları varsa işe yarayacak bir fondöten.(Yada izleri kapatıcı ile kapatıp sonra bu fondöteni uygulayabilirsiniz)

Dream Satin Liquid oil-free değil bu yüzden ben bu fondöteni sürdükten 3-4 saat sonra cildim parlamaya başlıyor onun için ben makyaj eğer yüzümde kısa bir süre kalacaksa bu ürünü kullanıyorum.Daha uzun süre kaldığı zamanlarda da Blot Powder ile fixliyorum.

Benim için en büyük artsı renginin (021 nude) benim cildimle birebir uyması(diğer hiç bir markada bu kadar uyumlusunu bulamadım) ve sürdükten sonra yüzünüzde hiç bir şey sürmemiş kadar hafif ve doğal durması.

Günlük kullanım için çok ideal bir fondöten üstelik bedeli Mac'in üçte bir fiyatına,ayrıca pompa da fiyata dahil :))

Maybelline'in birkaç ürünü ile beni gerçekten şaşırttığını söyleyebilirim.Demek ki makul fiyatlara da iyi ürünler satılabiliyormuş.





4 yorum:

chunlibeauty dedi ki...

fondotende tek tercihim MAC Studio Fix :) Ben seviyorum kaptıcılık harika uyum harika dana ne istiyim :D

Adsız dedi ki...

maybelline de iyi ama benim cildim artık pütürüklü olduğu için bana yetmez heralde alıp da sonra ürüne çamur atmıyım :D

fly dedi ki...

petite,

Eğer kapatıcılığı yüksek bir fondöten arıyorsan Maybelline'i kesinlikle önermem çünkü sadece ton farklılıklarını gideren bir ürün.Benim Maybellini bu kadar beğenmemin sebebi cilt tonumla çok iyi bütünleşmesi ve sürdükten sonra yüzünüzde fondöten varmı yokmu belli olmamasından dolayı.

Tannesi dedi ki...

Hakikaten yaaa, rengi ne kadar birebir uymuş sana! Yazmasan Maybelline nereye sürülmüş, anlamak mümkün değil. Güle güle kullan. Bu maybelline benim alerjik cildime, her nasılsa dokunmayan bir marka. Bunların renkli nemlendiricisi var mı acep?