20 Nisan 2010 Salı

MOTHER'S DAY WISH LIST

Anne olmak çok önemli ve de zor bir iş...
Dünyaya yeni bir insan getirmek,onun büyümesini izlemek,hem onu şekillendirmek hem de kendi kişiliğini koruyabilmesini sağlamak,onun önüne en iyi seçenekleri sunup,seçimleri kendisinin yapmasına izin vermek, her zaman yanında olacağınızı bilmesini sağlayıp aynı zamanda tek başına ayakta kalmayı öğretmek zorundasınız.
Aynı zamanda da çok güzel bir his annelik...
Bir insanın sizi koşulsuz ve en saf şekilde sevmesi;minik elleriyle elinizi sıkıca tutup,gözlerinizin taaa içine bakması;markette siz kasada ödeme yaparken, durup dururken size sarılıp ,öpmesi ve "anneciğim, seni çok seviyorum" demesi;isimlerinizi kağıda yazarken araya kalp koyması ve daha bir sürü küçük ama çok güzel anları beraber yaşayabilmek...

Benim kızımdan anneler günü için maddi anlamda hiç bir beklentim yok,çünkü o zaten varlığıyla,o sabah öpücüklerle beni uyandırmakla üstüne düşen vazifeyi fazlasıyla yapıyor.
Şimdi hal böyle olmakla birlikte sevgili kocacım bana her sene anneler gününde bir hediye alır, e ben de hayır demem haliyle.
Öncesinde de aramızda genelde şu diyalog geçer:

-anneler gününde ne istersin?
-farketmez ,sen ne alırsan...
-neye ihtiyacın var?
-ımmm,bilmem şu an hiç bir şey aklıma gelmiyor.

Ben de bu sene bir blogum olmasından da yararlanıp,sırf sevgili kocacım "aman bu sene Fly'a ne alsam" diye düşünüp taşınmasın diye bir "wish list" hazırladım.
Yani anlatabiliyorum değil mi ?Bu liste sadece sevgili kocam yorulmasın,zahmete girmesin diye hazırlandı,benim bu işte hiç bir kârım yok:))

Ve işte listemdekiler;
1- Apple IPhone - Telefonumu seviyorum aslında ama bu olursa onu hemen unutabilirim.

2- Converse - Mümkünse kırmızı olsun,ayakkabı numaram 37.

3- RAY-BAN Aviator - Kodunu da yazayım tam olsun RB3025.Pembe camlı,altın çerçeveli olacak ama...


4- Victor&Rolf Flower Bomb - Ne zamandır denemek istiyordum,hazır parfümüm de azalmışken.

5 -TOYWATCH Heavy Metal_Pink Gold-Saatimi de çok seviyorum ama bu olursa onu da unutmam,bunu da.

P.S: "Anneler günü, kapitalist düzenin ticarete dönüştürdüğü özel gündür,annelerimizi sadece bir gün değil her gün hatırlamak lazım" gibi geyiklere de hiç katılmadığımı buradan belirtmek istiyorum.İnsan tabi ki annesini hergün sevip,hatırlamalıdır fakat yılın sadece bir günü annesine özel bir ilgi gösterip,onun hoşlanacağı şeyleri yapmanın,onu daha da özel hissettirmenin hiç bir sakıncası yoktur kanımca.
Ben bütün özel günleri ;doğumgünleri,anneler-babalar günü,yılbaşı,bayramları severim çünkü bu günlerin sevdiğimiz insanları mutlu etmenin en basit ve kolay yolu olduğunu, hayatın monotonluğundan ufak da olsa sıyrılıp ,yaşamımıza renk ve fark katan anlar olduğunu düşünürüm,
Zaten insan geriye dönüp baktığında da bu özel anlara hatıralarım demiyor mu?

9 yorum:

Shopp-ing-bag dedi ki...

taze anne olarak yazdıklarına kesinlikle katılıyor ve ekliyorum o zaman doğumgünlerini de kutlamayalım..hergün sevelim birbirimizi..olur mu yani. wishlist de harika fikir.. hemen başlıyım yazmaya :)))

yasemin dedi ki...

çok düşüncelisin fly:)Kocan çok sevinecektir hani işi kolaylaştı ya :P

Adsız dedi ki...

YA BU LİSTE BAYA Bİ KABARIK ..AMA SEÇİMLER HARİKA ...SAATE BAYILDIM,YA SAAT YA TELEFON OLSUN ,BENCE LİSTEYİ İSTEK SIRASINA GÖRE SINIFLANDIRMALISIN :))))

NiLaY dedi ki...

süper bir liste bu, hemen kocişe okutula :))

fly dedi ki...

Shopp-ing-bag,
"Her gün sevelim birbirimizi" hahaha çok haklısın,harikasın...

Yasemin,
Gerçekten sevindi listeyi görünce, adam zaten bütün gün iş-güç düşünmekten yoruluyor,en azından buna kafayı yormayacak:)

Mini's design ideas,
Yanlış anlaşılma olmasın,bütün listeyi bir seferde istemiyorum,içlerinden biri olsa yeter.Ben en çok hangisini istediğime karar veremedim o yüzden hangisi olursa olsun çok mutlu olucam.

Nilay,
Yap canım bir liste,sırf onu düşündüğün için:P

gunesyuksel dedi ki...

benim huysuz da bu hafta amerikaya gidiyor.. ben de bogazsız kırmızı converse siparis verdim:) bu flower bombu da acayip merak etmekteyim ama tercihimi lolita lempicka dan yana yaptım ama toy watch siparis versem, herhalde beni almadan kapıya koyar.. :) heheheheh umarım sana gelir bu anneler gununde..

fly dedi ki...

Güneşyüksel,
Converse,spor aykkabıların Louboutin'i bence,kırmızıyı da buz mavisi kot şort ve ince keten beyaz bluzla hayal ediyorum.
Flower Bomb'u test etme şansım oldu,adı "flower bomb" ama daha çok şekerli bir koku.Ama ben Lolita Lempicka'yı da severim.
ToyWatch meselesine gelince ,aslında şu anda kullandığım saatimin rengi(gümüş) dışında görüntüsü aynen Toywatch gibi,Diğer saatim ise gümüş-altın rengi yine aynı model,acaba açgözlülük mü yapıyorum?

gunesyuksel dedi ki...

acgözlülük mü? aaa ne demek o öle? bizler sadece her gun değişen renkli kişiliğimizi yansıtacak her gune farklı renk objeler aramaktayız. kadınlar da kendilerini kelimelerle deil, renklerle ifade ediyor fly'cım.. ah kadınları bi anlasam diyen erkeklere duyrulur:)

fly dedi ki...

Güneşyüksel,
Erkekler, kadınları anlamaya çalışmaktan vazgeçip direk isteklerini yerine getirseler onlar için daha az yorucu olur bence ;)