20 Nisan 2010 Salı

MAC PAINT POT-Painterly

Paint Pot'lar yüksek pigmentasyona sahip krem farlar.Oldukça dayanıklı,sürüldüğünde renkleri uzun süre aynı kalıyor.Solma,akma olmuyor.Yüksek kapatıcılığa sahip,uygulaması oldukça rahat,parmaklarınızla ya da fırça ile sürülebiliyor.Ambalajı cam minik bir kavonoz şeklinde,içinde az ürün var gibi görünsede(5 gr.) oldukça bereketli bir ürün,ben yaklaşık bir yıldır nerdeyse her göz makyajımda kullanıyorum ancak yarısı bitti.
Painterly,bej renginde, resimlerde de görüleceği üzere benim ten rengime çok yakın bir renk.İçinde herhangi bir ışıltı,parıltı yok.
Genellikle far bazı olarak kullanılır çünkü göz makyajı için mükemmel bir kanvas sağlar ve üzerine sürülen farın uygulanmasını,renklerin karıştırılmasını kolaylaştırır.Farların daha kalıcı, renklerinin daha yoğun olarak belli olmasını sağlar.Göz makyajının 8-10 saate kadar bozulmadığı tarafımdan denenip,onaylanmıştır.Yağlı göz kapaklarında oluşan, liner'in bir süre sonra gözkapağına çizgi şeklinde bulaşmasına çaredir.



Resimde de görüldüğü gibi üzerine sürülen far,çıplak tene uygulanan fardan çok daha canlı ve yoğun.
Painterly,benim en çok sevdiğim MAC ürünlerinden biri,belki muadili ya da daha iyisi vardır ama ben o kadar memnunum ki başka bir şey denemek bile istemedimŞiddetle tavsiye ediyorum.

4 yorum:

yasemin dedi ki...

Ben Too Faced Shadow Insurance tercih ediyorum Fly.Tüpte ,pompalı olan ürünleri her zaman kapaklı kavanozlara tercih etmişimdir.

fly dedi ki...

Yasemin,
Too Faced far bazı'da en beğenilenlerden,sanırım silikonlu bir yapısı var değil mi?
Haklısın ben de tüpteki ürünleri daha hijyenik bulurum fakat sevdiğim ürünler için ayrıcalık yapıyorum:)
Bunu kullanırken de fiber bir furçayla sürüyorum.

Tannesi dedi ki...

Çok güzelmişşşş! Hele de eyliner ın üst göz kapağına bulaşması problemi bende sık yaşanan bir durum. Özellikle sıcak havalarda, 1 saat sonra, gözümü kapatmak istemiyorum. Çift çizgi berbat görünüyor. Ben de bundan edinmeliyim en kısa zamanda... Pekii bişey sorucam, benim ten rengim, sanırım daha açık. Aynı işi gören, daha açık tonda bir baz far mevcut mu? (Mac te ya da başka bir markada?)

fly dedi ki...

Tannesi,
"Soft Ochre Paint Pot"biraz daha açık bir bej,alt tonları daha sarı ona bak istersen,ama çok beyaz değilsen bence Painterly de sana uyar.Almadan denemeni öneririm,Mac'te söyle ikisini de denesinler gözkapağına,ondan sonra al.