24 Nisan 2010 Cumartesi

CREST WHITESTRIPS ADVANCED SEAL-Diş Beyazlatma Sistemi

Dişlerimi beyazlatmak son zamanlarda bende takıntı oldu galiba.Bunda You Tube'de izlediğim hatunların "kar beyazı" dişlerinin de büyük etkisi var.
Dişler insanın dış görünüşü üzerinde çok fazla etkili,bazen yüzü çok güzel,makyajını süper yapmış birini görüyorum tam içimden "vay be" diye geçirirken, gülümseyip,sarı dişlerinin görünmesiyle bütün olumlu etkiler yok olup "ıyyy"oluyorum.
Ben sigara içmem,günde toplamda en fazla 1-2 fincan çay ya da kahve içerim.Kolayı da oldukça azalttım,haftada bir kez anca içiyorumdur.Dişlerimi günde iki kez,eğer öğlen evdeysem bir kez de öğlen fırçalarım,her fırçalamadan sonra ağız çalkalama suyu kullanırım,yeni yeni de diş ipi kullanmaya başladım buna rağmen yine de dişlerim beyaz değil açık sarı, hadi en fazla krem renginde.



Durum böyle olunca bende netten araştırma yaparak,çoğu olumlu yorumları görerek Crest Whitestrips Advanced Seal almaya karar verdim.Bu ürün Türkiye'de eczanelerde ya da marketlerde satılmıyor,ben gittigidiyor'dan aldım 2 gün sonra elimdeydi.Fiyatı 89.90 tl 3 tl'de kargo ödedim.
İçinden ayrı ayrı paketlenmiş herbirinin içinde bir alt bir de üst dişlerde kullanılmak üzere iki bant bulunan 14 paket çıkıyor.
Kendinden yapışkanlı bantları alt ve üst dişlerinize yapıştırarak 30 dak. boyunca bekleyip sonrasında da çıkarıyorsunuz.Yapışkanları oldukça kuvvetli bir kez yapıştırdıktan sonra dişinizden kayma yapmıyor.
Hergün bir kez olmak üzere uygulayıp 14 günün sonunda beyaz dişler vadeden bir diş beyazlatma sistemi.


Artıları şöyle;
Birkere uygulaması gerçekten çok kolay,dişinize yapıştırıp,televizyon seyredip,kitap okuyabilir hatta su bile içebiliyorsunuz.Yani uygulama esnasında sizi engellemiyor.
Fiyatı diş hekimlerince yapılan klinik beyazlatma işlemine göre oldukça uygun ,hatta yurtdışından alma imkanınız varsa daha da uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.
14 gün gibi kısa sayılabilecek bir sürede beyazlatma vaat ediyor.
İlk sonuçları ise 3.günün sonunda almaya başlıyorsunuz.


Eksileri ise şunlar;
İlk olarak benim dişlerim beyazladı evet; fakat ben daha "beyaz"bir beyazlık hayal etmiştim açıkçası.Tabi bu sonuçta benim dişlerimin kendi doğal rengide çok büyük bir faktör,çünkü bildiğiniz gibi dişlerin renkleri de tıpkı ten rengi gibi insandan insana değişiklik gösterebiliyor.
İkincisi ,hidrojen peroksid içeriyor,yani çamaşır sularının etken maddesi.Her ne kadar bu beyazlatıcı sistemde hidrojen peroksid miktarının diş doktorlarının kullandıkları oranla aynı oranda olduğu söylense de bu maddenin diş minelerine az da olsa zarar verdiğini hepimiz biliyoruz.
Diş hekimleri tarafından evde kişilerin kendi başlarına uyguladıkları yöntemler kesinlikle tavsiye edilmiyor.Zaten ben de "sevgili kocamın" beni diş doktorumuza ispiyonlamasıyla kendisinden bir sürü azar işittim.Ama bu beni yolumdan döndürmedi tabi.
Ve son olarak eğer diş hassasiyetiniz varsa, bu ürün size göre olmayabilir çünkü benim hiç öyle bir sorunum olmadığı halde kullandığım ilk 5 gün boyunca ciddi sıcak-soğuk hassasiyeti oldu dişlerimde.İlerleyen günlerde ise azalarak tamamen sona erdi.

Aşağıdaki fotolar ise kullanmaya başlamadan ve 14 gün sonrasında ürün bittikten sonra çektiğim dişlerimin fotoğrafları.İki fotoğrafı da evimin aynı noktasında ve öğlen saatlerinde çektim.Açı ve ışık farkının mümkün olduğunca aynı olmasına çalıştığım için.Yine aynı nedenden dolayı iki fotoğrafta da dudaklarımda ruj,gloss vs.yok çünkü bazı rujlar dişleri olduğundan daha beyaz ya da sarı gösterebiliyor.
Yukarı da da belirttiğim gibi dişlerim gerçekten beyazladı hatta daha parlak hale geldi ama kafamdaki renge ulaşabilmiş değilim bunun için bir kaç ay sonra acaba bir 14 günlük paket daha uygulasam mı diye düşünmüyor değilim.


Ve son olarak uyarılar;
Yukarıda anlattıklarım tamamen kendi deneyimlerime dayanarak belirttiğim hususlardır,ürün her kişide ayrı reaksiyona ya da sonuca yol açabilir.Bu yüzden her ne kadar azar ve nasihat işitecek olsanız da uygulamadan önce diş hekiminize danışın,sonra vay bana böyle oldu,vay başıma bu geldi diye bana çemkirmeyin.
Bu ürünün 12 yaşın altındaki çocuklar tarafından kullanılması kesinlikle sakıncalıdır.
Ürün gözünüzle temas ederse,bol suyla durulanmalı ve acil olarak hekime başvurulmalıdır.
Bantların cildinizle temas etmesi sonucunda cildinizde beyazlama görülebilir.Bunun için bantı uyguladıktan sonra ellerinizi su ve sabun ile yıkamanız önerilir.(Benim bir uygulamamda bantın bir kısmı diş etine temas etti,bantı çıkarınca o bölgenin beyazladığını gördüm,ağzımı sadece çalkaladım ve bir saat kadar sonra dişetim olması gereken renkteydi)
Uygulama sırasında yemek yemeyin,sigara içmeyin,uyumayın.Su içebilirsiniz diyor ama bence insan 30 dak.boyunca su içmeden yaşayabilir.
Daha hızlı sonuç isteyenler günde iki kez 30 dak.uygulayabiliyor.
Senede en fazla iki kit kullanılması öneriliyor.
Daha ayrıntılı bilgi için www.3dwhite.com

3 yorum:

francesca mckennitt dedi ki...

Benim de beyaz diş takıntım var, florürlü diş macunları biraz da olsa etki ediyor. Açıkçası böyle ürünleri denemekten korkuyorum, mesela dediğin şu cildi beyazlatma hadisesi.

fly dedi ki...

francesca mckennitt,
diş macunu olarak ben sensodyne iso-active kullanıyorum ama diş macunları beyazlatma sistemlerine göre dişlerin rengini çok az değiştiriyorlar.Anlattığım gibi dişetim bir süre sonra eski haline döndü o meselede ama kişiden kişiye değişebilir tabi.

Lokum Hanim dedi ki...

Yaklasik 1 haftadir bende kullaniyorum gercekten rengi farketti.. Dislerimi beyazlatma planlarimi bir sureligine rafa kaldirdim =)