24 Haziran 2010 Perşembe

SICAK-SOĞUK RENKLER VE RENK ÇEMBERİ

Sevgili Aslı,yeşil göz rengi için kahverengi tonlarda göz makyajı ile ilgili bir soru sormuş.Daha ayrıntılı cevap verebilmek için bu yazıyı hazırladım,umarım yardımcı olabilirim.



Makyajda bir bölgeyi daha belirgin hale getirmek istediğimizde kullanılan ana prensip,o bölgenin zıttı olan bir rengi kullanarak,kontrast sağlamaktır.Örneğin,yeşil gözlerinizi ortaya çıkarmak istiyorsanız,renk çemberinde yeşilin tam karşısındaki renkler olan kahve ve magenta(mor-pembe)ve bunların karışımından oluşan renkleri kullanmak gözlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.



Bu prensipten yola çıkarak sadece bir kaç rengi kullanarak makyaj yapmak kulağa çok sıkıcı geliyor.Ama bize yakışan temel kontrast renkleri kullanıp,bunları diğer renklerle karıştırıp-kombinleyerek onlarca farklı göz makyajı yapılabilir.



Yeşil gözlere çok yakıştığını düşündüğüm kahve ve çok hafif altın-bronz içeren doğal göz makyajı örneği.(Bu örnek senin için Aslıcım.)


Fotoğraf Sephora.com'dan alınmıştır.





Aşağıda ise sıcak ve soğuk renk skalasından size uygun olan tonları belirleyebilirsiniz.Cildinizin alt tonu sıcak ise sıcak tonlardan,cildiniz soğuk alt tonlara sahip ise soğuk tonlardan renkleri kullanmak makyajınızın uyumlu ve güzel olmasını sağlar.

SICAK TONLAR

SOĞUK TONLAR

"Mavi alt tonlu pembe","Sarı alt tonlu pembe" derken kastedilen şeyi bu tablolara bakarak anlamak çok daha kolay.Mavi alt tonlara sahip pembe daha soğuk bir renk iken ,sarı alt tonlu pembe sıcak renk ailesine aittir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

doğrusu bir sorumu geçiştireceğinizi düşünmüştüm.siz yazı hazırlamışsınız=)
dersini dinleyen öğrenciniz gibiyim.yani çok çok teşekkür ederim ya.kendimi çok önemli ve değerli hissettirdiğiniz için.süpersiniz.allah razı olsun=)
aslı

Tannesi dedi ki...

Çok faydalı bir yazı olmuş, ellerine sağlık. :)

pelininstyle dedi ki...

Cok ilginc benim gozum kahverengi ve ben yesilimsi seyler surunce boyle gozlerim koca koca ortaya cikar:))
Simdi bakiyorum kahverenginin karsisinda yesil varmis:)))
Cok isabetli bir yazi cok begendim

fly dedi ki...

Aslı,
Yardımcı olabildiğime çok sevindim,güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

Tannesi,Pelininstyle,
Teşekkürler,beğenmenize memnun oldum.

Adsız dedi ki...

ufff benim için çok teknik bilgiler bunlar fly ablacım.ben pembe membe ne bulursam sürüom.ruj bulduuma seviniom,takmıoum alt mavi üst sarı felan yafff
gizmo