17 Haziran 2010 Perşembe

GÜNEŞTEN NASIL KORUNUYORUM ?

Yazın gelmesiyle malumunuz üzere, deniz-havuz-güneşlenme üçlemesi de başlamış bulunuyor.
Güneşin yaşlandırıcı etkisi olduğu,cilt lekelerine-çillere yol açtığı,cildi kurutup,nemsiz bırakarak kırışıklara erken sebep olduğu artık herkes tarafından biliniyor.Peki bu bizim bronzlaşma sevdamıza engel oluyor mu ? Tabi ki hayır.
Öyleyse ne yapmamız gerekiyor?Uygun ürünler kullanarak,güneşin olumsuz etkilerini minimuma indirerek,hem sağlıklı bir şekilde ,"kızarmadan","yanmadan" bronzlaşmak,hem de güneşin enerji vermek,mutlu etmek gibi olumlu etkilerinin ve yazın tadını çıkarmak.
Benim kullandığım güneş ürünleri ise şunlar:
Yüzüm için asla 30 spf'den az koruması olan bir ürün kullanmam.Clinique'nin bu güneş korumasını geçen sene almıştım,Clinique, güneş bakım ürünlerinin ambalajını değiştirdiği için,bunun gibi eski ambalaja sahip ürünler oldukça uygun bir fiyata satılıyordu.Açıldıktan sonra 24 ay kullanım süresi olduğu için bu sene de kullanabiliyorum,içinde zaten az kaldı,beni bir hafta kadar daha idare eder.Bu ürün sadece UVA ışınlarına karşı koruma sağlıyor.Bundan sonra alacağımda hem UVA hem de UVB koruması olmasına dikkat edeceğim.
Bu kremle ilgili sevdiğim şeyler,sürdükten sonra kolayca cilde yedirilebilmesi ve yüzde beyaz beyaz durmaması,üzerinde "oil-free" bir ibare yok,buna rağmen sadece hafif bir parlaklık bırakıyor.

Diğer kullandığım bir ürün ise NIVEA SUN Children's Sun Lotion GKF40.Adından da anlaşılabileceği gibi çocuklar için yüksek korumalı bir güneş losyonu.Bu losyonu güneşe ilk çıktığım günlerde kullanıyorum.Yanlış hatırlamıyorsam ilk üç sefer sadece bunu kullandım.UVA ve UVB koruması var.NIVEA'nın güneş ürünlerini oldukça başarılı buluyorum,yüz için olanları şimdiye kadar hiç kullanmadım fakat vücut için olanlar gayet güzel ve uygun fiyatlı.Yine sürülmesi kolay,ardında yağlı,yapışkan his bırakmayan güzel bir losyon.Kokusu klasik NIVEA Krem kokusu.Ayrıca Bıdık için tüm yaz boyunca bunu kullanıyorum.Açıldıktan sonra kullanım ömrü 12 ay bu yüzden 1 ay içinde birimemiz lazım,zira bunu da geçen sene Ağustos ayında almıştım.
Ve son olarak biraz "karardıktan" sonra vücut için kullandığım, NIVEA SUN Karoten İçeren Güneş Sütü GKF 6.
Geçen sene yine NIVEA'nın buna benzer bir ürününü kullanıp,çok memnun kalmıştım,fakat aynısını almak için markete gittiğimde onu bulamadım sanırım ambalaj ve içeriği biraz değiştirerek bunu çıkarmışlar bu sene.Koruma faktörü sadece 6,o yüzden güneşe hassas,ya da ilk kez çıkacak olanlar için uygun değil.
İçerisinde havuç özü,yani bronzlaştırıcı ve bronzluğu korumaya yardımcı olduğu bilinen karoten var.Rengi koyu sarı,sürdükten sonra çok güzel nemlendiriyor ve çok hafif bir ışıltı sağlıyor.
Ve son olarak bu ürünleri kullanmam sonucu ulaştığım bronzluk.Yaklaşık 5-6 gün,günde ortalama 3 saat (genellikle öğleden sonra saat 3-6 arası) güneşlenme sonrası için hiç de fena sayılmaz,siz ne dersiniz?
Hepinize bol güneş ve mutlu bir yaz diliyorum.
(Referans için orjinal cilt tonum NC 25)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

eşime kolu yandı diye 50 faktör aldık koruma hakikaten o bölge beyaz kaldı. ben açık tenliyim 2 ile yandım ama cidden cayır cayır:P

Adsız dedi ki...

bıdıgın yüzüne ne kullanıyorsunuz peki.yine niveamı yoksa onadamı clinıque?aynı yaşta sayılan oğlum var,googleye çocuklar için güneş kremi yazdıklarımdan siz çıktınız sormak istedim
tşkrlr

fly dedi ki...

Moderatör,
2 GKF çok düşük,özellikle de açık tenliler için,ben zenci gibi olunca bile en az 6 GKF'li krem kullanıyorum.

Adsız,
Evet evet yüzüne de aynı kremi kullanıyorum.Eğer çok açık tenli değil,güneşte hemen kızaran bir cilde sahip değilse bunu özellikle tavsiye ederim.
Bıdık daha küçükken La Roshe Possay Anthelios 50+ kullanıyordum,çocuk doktorunun önerisi üzerine.O çok iyi koruyordu tabi ama şimdi Nivea'yı yeterli buluyorum.